27 Aralık 2013 Cuma

Elmalı Üzümlü Kurabiye



Elmalı Üzümlü Kurabiye

Malzemeler:
Hamur için gerekenler:
  • 200 gr. tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 – 4.5 su bardağı un

İç malzeme:
  • 2-3 adet elma (sulu lezzetli)
  • 1 çay bardağı sarı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3-4 çorba kaşığı su

Piştikten sonra üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekeri

Kurabiye hamuru yapılışı:
  • Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı ve diğer malzemeler birlikte yoğurulur.
  • Hamuru yoğururken unun hepsini koymayın, 1 su bardağı ayırın azar azar ilave edin ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelince un eklemeyi bırakın.

  • Hamurun üzerini streç filmle kapatın yarım saat buzdolabında bekletin.

İç malzeme yapılışı:
  • Elmaların kabuklarını soyun çekirdeklerini ayıklayın, minik minik küp şeklinde doğrayın tencereye alın, sarı kuru üzümü, toz şekeri, tarçını, suyunu ekleyin kapağını kapatın kısık ateşte pişirin, ara ara karıştırın, hafif karamelize olunca ocaktan alın cevizi ekleyin soğumaya bırakın.
  • Hamuru dört bezeye ayırın,tezgaha un serpin hamuru açın, ince uzun açın iç malzemeyi koyun rulo şeklinde sarın, istediğiniz aralıklarla dilimleyin fırın tepsisine dizin.
  • Bu kurabiyeyi istediğiniz gibi farklı şekillerde de yapabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçince pudra şekeri serpin servis edin… 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder